Vetítéssel és könyvbemutatóval egybekötött ismeretterjesztő előadás

 

Az ismeretterjesztő előadás azért jött létre, hogy a lehető legtárgyszerűbben bemutassa mindazt, amit a halálközeli élmények jelenségköréről a XXI. század elején tudni lehet.

Az előadásnak, a film-, és kötetsorozatnak nem célja a halál utáni bárminemű létezés tagadása, igazolása, megkérdőjelezése, vagy misztifikálása.

 

Magyarországon viszonylag kevés hiteles forrás érhető el e sokakat érdeklő és vitatott témakörben, s úgy gondoltam, érdemes utánanézni és közzétenni a lehető legtöbb ismeretet a halálközeli élmények jelenségköréről.

A filmsorozatban és az abból készült jelen kötetben igyekeztem objektíven bemutatni mindazt a tényanyagot, ami a legújabb tudományos magyarázatok, kutatási ered-mények ismertetése mellett, a magyarországi átélők eseteivel, orvostudományi és val-lási szakértők véleményével, valamint ismert és szakmájukban elismert közéleti szerep-lők gondolataival bővítheti ismereteinket..."                                                                   

  R. Kárpáti Péter

 

Rövid előzetes a sorozatból

Rövid előzetes a filmsorozatból

 

 

A film-, és  kötetsorozatban megszólalnak:

dr. Bárdos György neurobiológus professzor  ●  Benkő László zenész  ●  Endrei Judit televíziós    dr. Garamvölgyi László igazgató, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács  ●  Jókai Anna író    dr. Keller Éva igazgató, Igazságügyi Orvostani Intézet  ●  Molnár Piroska színművész ● dr. Papp Lajos szívsebész  ●  Paulinyi Tamás író, PSZI-kutató   Pesty László televíziós újságíró  ●  Réz András esztéta  ●  dr. Székely László szívsebész    dr. Szűcs Ferenc teológus professzor  ●  Vágó István, a Szkeptikus Társaság volt elnöke  ●  dr. Vekerdy Tamás pszichológus  ●  Vitray Tamás televíziós és az átélők.

 

 

:    Halálközeli élmények